leven is bewegen

Fysio bij Therapiecentrum Montfort

Het steun- en bewegingsapparaat van de mens bestaat uit een passief en een actief bewegingsapparaat. Met het eerste bedoelen we het skelet en de bindweefselkapsels, die steun bieden en door middel van gewrichten bewegingen mogelijk maken. Het actieve bewegingsapparaat zijn de skeletspieren, die door samen te trekken de beweging veroorzaken. Heeft u een probleem in 1 van beide systemen? Dan kan de fysiotherapie bij Therapiecentrum Montfort u een oplossing bieden. Bij een behandeling is uw actieve deelname vaak noodzakelijk. In de behandelkamer of in de fitnessruimte. Soms krijgt u oefeningen mee voor thuis.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig voor een afspraak bij de fysio; Centrum voor fysiotherapie, manuele lymfdrainage en MS-zorg.

Mulligan-, Cyriax- en McKenzietherapie

Het Mulligan Concept wordt toegepast bij mensen die last hebben van pijn of beperkte beweging in de gewrichten. De fysiotherapeut past de juiste duw-, trek- en schuiftechniek toe. Zo krijgt het gewricht zijn natuurlijke beweging terug.

Aandoeningen die niet in aanmerking komen voor een operatie, kunnen goed behandeld worden met de Cyriaxmethode. We onderzoeken uw bewegingsapparaat heel nauwkeurig op neurologische, orthopedische en reumatische klachten. Bij deze behandeling maken we gebruik van lichte, manuele technieken.

Ongeveer 80% van de rug- en nekklachten heeft geen duidelijke oorzaak. McKenzie-therapie gaat niet uit van de oorzaak, maar bekijkt welke invloed bewegen en uw houding op u hebben. Aan de hand van die bevindingen stelt onze fysiotherapeut een behandelplan op.

Therapiecentrum Montfort traint uw uithoudingsvermogen en kracht bij COPD Fysiotherapie voor COPD patiënten in Montfort

Therapie voor COPD-patiënten


Als COPD-patiënt heeft u een verminderde longfunctie en bent u sneller vermoeid. Samen met de fysiotherapeut van Therapiecentrum Montfort traint u uw uithoudingsvermogen en kracht. Ook corrigeert hij uw houding en leert u technieken aan om het slijm beter op te hoesten.

Montfort ligt vlakbij Maasbracht en Roermond;

Claudicatiotherapie

Claudicatio Intermittens noemen we ook wel etalagebenen. Door een opeenhoping van vet aan de vaatwanden ontstaan vernauwingen van de bloedvaten richting de benen. 


De spieren krijgen tijdens het lopen minder bloed en zuurstof. Met pijn als gevolg. Met claudicatiotherapie stimuleren we de doorbloeding van de vaten.

Elk mens heeft een actief en een passief bewegingsapparaat; Als je geen fysio nodig hebt, maar wel onder begeleiding wilt sporten, dan kun je ook terecht in de fitnesszaal van Therapiecentrum Montfort;

Fysio- en cardiofitness


Met cardiofitness optimaliseren we de conditie van uw hart en longen. U voert oefeningen uit met een lage hartslag en een goede ademhaling. Hiervoor gebruiken we hometrainers, de loopband en de crosstrainer.

Als u klachten heeft in een bepaald gebied van uw lichaam, dan zijn de desbetreffende spieren vaak niet optimaal in conditie. Onze fysiotherapeuten stellen een passend fysiofitnessprogramma voor u op. 


U kunt individueel sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Of in een groep van maximaal 8 personen. De groepslessen duren 1,5 uur.

Schrijf u in voor fitness
Oudere mensen die onder begeleiding meer willen bewegen, kunnen zich opgeven voor Beweeg en Fun in Montfort; Veel te veel buikvet is een gewichtig probleem volgens de gewichtsconsulente.

Beweeg en Fun-lessen

Therapiecentrum Montfort telt op dit moment 2 Beweeg en Fun-groepen. Hierin sporten mensen die wat verder op leeftijd zijn, maar wel willen bewegen, onder begeleiding van een beweegconsulent. Deze lessen duren 1 uur.

Sinds 2015 werken wij met Matrix fitnessapparatuur. 

Meld u aan

Therapiecentrum Montfort
Dijkhof 1
6065 GA,  Montfort

Openingstijden

Maandag 08:00 - 19:00

Dinsdag 08:00 - 20:00

Woensdag 08:00 - 19:30

Donderdag 08:00 - 19:30

Vrijdag 08:00 - 17:00

Zaterdag

04/10/2017 08:30 - 12:30

10/10/2017 09:00 - 12:00

Therapiecentrum Montfort is aangeloten bij