Therapiecentrum Montfort

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie Fysiotherapie

Gespecialiseerde fysiotherapie voor ouderen

De geriatriefysiotherapeut beschikt over de benodigde specifieke kennis om kwetsbare ouderen en mensen met een complexe zorgvraag te behandelen. De geriatriefysiotherapeut is op de hoogte van de verschillende ziektebeelden en de combinaties ervan.

Leefbaarheid vergroten

Leefbaarheid vergroten

De therapievorm die wordt toegepast is afgestemd op het kunnen blijven doen van alledaagse handelingen. Door oefeningen uit te laten voeren, traint de geriatriefysiotherapeut de spieren en de conditie van de client, waardoor hij/zij zo lang als mogelijk kan genieten van zijn/haar eigen omgeving.

Problemen waarbij geriatrie fysiotherapie een positieve uitwerking heeft, zijn onder andere bij dementie, de ziekte van Parkinson en na een beroerte. Maar ook nadat een cliënt een gebroken heup heeft opgelopen, helpt de geriatriefysiotherapeut u er graag weer bovenop. Bij andere pijnklachten zullen deze ook worden opgepakt door allerlei soorten fysiotherapie uit te voeren. 

Adviseren aan mantelzorgers en overige gezinsleden

De geriatriefysiotherapeut verricht niet alleen de benodigde behandelingen bij de cliënt, een belangrijke taak welke de therapeut voor zijn rekening neemt, is het uitbrengen van advies aan leden van het gezin of aan de eventuele mantelzorgers. De adviezen zijn gericht op de prognose, het ziektebeeld, hulpmiddelen en het vervolg van de behandelingen. Hierin biedt de geriatriefysiotherapeut tevens begeleiding om hierbij de benodigde ondersteuning te kunnen bieden.

Voor extra informatie of eventuele vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.Heeft u klachten? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Kennis en vaardigheden houden wij op peil

Fysiotherapie voor ouderen

Onze geriatriefysiotherapeut houdt de kennis en vaardigheden te allen tijde actueel. De kwaliteiten van de fysiotherapeut worden getoetst door het KRF Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Door congressen te volgen, maar ook door gerichte bijscholing, blijven kennis en vaardigheden op het gewenste peil. Het Professional Master niveau is de eis om toegelaten te worden voor registratie in het deelregister van het KRF. Herregistratie hierin vindt plaats als er voldoende accreditatiepunten zijn behaald in de registratieperiode van vijf jaar. Vanzelfsprekend moet er ook voldaan worden aan de werkeis. Op deze manier kunnen wij u als cliënt een deskundige geriatriefysiotherapeut garanderen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Therapiecentrum Montfort

KvK-nummer 1411586
AGB-code 04005131
Privacyverklaring

Therapiecentrum Montfort

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00
Dinsdag 08:00 - 18:00 en 19:00 - 20:00
Woensdag 08:00 - 20:00
Donderdag 08:00 - 20:00
Vrijdag 08:00 - 17:00
Zaterdag en zondag gesloten