Therapiecentrum Montfort

Onze specialisaties

Leven is bewegen

Fysio bij Therapiecentrum Montfort

Het steun- en bewegingsapparaat van de mens bestaat uit een passief en een actief bewegingsapparaat. Met het eerste bedoelen we het skelet en de bindweefselkapsels, die steun bieden en door middel van gewrichten bewegingen mogelijk maken. Het actieve bewegingsapparaat zijn de skeletspieren, die door samen te trekken de beweging veroorzaken. Heeft u een probleem in één van beide systemen? Dan kan de fysiotherapie bij Therapiecentrum Montfort u een oplossing bieden. Bij een behandeling is uw actieve deelname vaak noodzakelijk. In de behandelkamer of in de fitnessruimte. Soms krijgt u oefeningen mee voor thuis.

Mulligan-, Cyriax- en McKenzietherapie

Mulligan-, Cyriax- en McKenzietherapie

Het Mulligan Concept wordt toegepast bij mensen die last hebben van pijn of beperkte beweging in de gewrichten. De fysiotherapeut past de juiste duw-, trek- en schuiftechniek toe. Zo krijgt het gewricht zijn natuurlijke beweging terug.

Aandoeningen die niet in aanmerking komen voor een operatie, kunnen goed behandeld worden met de Cyriaxmethode. We onderzoeken uw bewegingsapparaat heel nauwkeurig op neurologische, orthopedische en reumatische klachten. Bij deze behandeling maken we gebruik van lichte, manuele technieken.

Ongeveer 80% van de rug- en nekklachten heeft geen duidelijke oorzaak. McKenzie-therapie gaat niet uit van de oorzaak, maar bekijkt welke invloed bewegen en uw houding op u hebben. Aan de hand van die bevindingen stelt onze fysiotherapeut een behandelplan op.

Therapie voor COPD-patiënten

Als COPD-patiënt heeft u een verminderde longfunctie en bent u sneller vermoeid. Samen met de fysiotherapeut van Therapiecentrum Montfort traint u uw uithoudingsvermogen en kracht. Ook corrigeert hij uw houding en leert u technieken aan om het slijm beter op te hoesten.
Therapie voor COPD-patiënten

Samen werken aan uw herstel

Claudicatiotherapie

Claudicatio Intermittens noemen we ook wel etalagebenen. Door een opeenhoping van vet aan de vaatwanden ontstaan vernauwingen van de bloedvaten richting de benen.

De spieren krijgen tijdens het lopen minder bloed en zuurstof. Met pijn als gevolg. Met claudicatiotherapie stimuleren we uw lichaam de zwakke plekken van de doorbloeding te omzeilen. Op deze manier kunnen we de pijn verlichten. Wij helpen u graag op weg naar herstel.

Het optimaliseren van uw conditie

Fysio- en cardiofitness

Met cardiofitness optimaliseren we de conditie van uw hart en longen. U voert oefeningen uit met een lage hartslag en een goede ademhaling. Hiervoor gebruiken we hometrainers, de loopband en de crosstrainer.

Als u klachten heeft in een bepaald gebied van uw lichaam, dan zijn de desbetreffende spieren vaak niet optimaal in conditie. Onze fysiotherapeuten stellen een passend fysiofitnessprogramma voor u op.

U kunt individueel sporten of in een groep van maximaal 8 personen. De groepslessen duren 1,5 uur en zijn onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Kom onder begeleiding in beweging

Therapiecentrum Montfort telt op dit moment 2 Beweeg en Fun-groepen. Hierin sporten mensen die onder begeleiding van een beweegconsulent op een verantwoorde manier in beweging willen blijven. Deze lessen duren 1 uur.

Sinds 2015 werken wij met Matrix fitnessapparatuur. De fitnessapparatuur van Matrx kenmerkt zich door het robuuste design en de hoge kwaliteit. Omdat wij enkel het beste voor uw lichaam willen, hebben wij voor de apparatuur van Matrix gekozen. Deze zijn immers aangepast op de verschillende situaties waarin uw lichaam kan verkeren en bieden een gemakkelijke instap.

Therapiecentrum Montfort

KvK-nummer 1411586
AGB-code 04005131
Privacyverklaring

Therapiecentrum Montfort

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00
Dinsdag 08:00 - 18:00 en 19:00 - 20:00
Woensdag 08:00 - 20:00
Donderdag 08:00 - 20:00
Vrijdag 08:00 - 17:00
Zaterdag en zondag gesloten